Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παραλειπομενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.


  

 
Μείζον θέμα της Νάουσας είναι η διάταξη που ψήφισε προς τιμήν της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,μετά από άοκνες προσπάθειες της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου. Με την διάταξη αυτή που πέρασε παρά τις δυσκολίες της εποχής και τον εξονυχιστικό έλεγχο των τροϊκανών,..
μεταφέρονται οι απολυόμενοι της δημοτικής επιχείρησης που έκλεισε στον Δήμο και λύνεται ένα πρόβλημα είκοσι οκτώ οικογενειών που πέρασαν άσχημες μέρες.

 
Σε λανθασμένη κατεύθυνση κινήθηκε η τοποθέτηση του Δημήτρη Δημησκή, ο οποίος με ευγένεια περισσότερη από όση χρειαζόταν, επιχείρησε να συγκεράσει, την ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης και το παιδικό καπρίτσιο του Δημάρχου , να αναφερθεί ότι και αυτός συνέβαλε στην ανάδειξη του προβλήματος!!! Επειδή δε χρησιμοποιήθηκε η φράση, η Καρασαρλίδου "έβαλε γκόλ", ο Δήμαρχος "απαίτησε" να του αναγνωριστεί ότι δικαιούται και αυτός το μισό....Συμφώνησαν κάπου στα κλάσματα...

 
Το λάθος του Δημησκή ήταν ότι η αριστερά λειτουργεί συλλογικά και άρα το θετικό της διάταξης χρεώνεται στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Η κοινωνία με τη σειρά της ξέρει ποιος φρόντισε να οδηγηθεί το θέμα στην διαδικασία επίλυσης. Εάν μιλούν για πρόσωπα και το "κατόπιν ενεργειών μου", αδικούν τα πρόσωπα και χωρίς να το αντιλαμβάνονται μπαίνουν στην λογική των συντηρητικών, που πεθαίνουν για προσωπική προβολή και αναγνώριση...Όρα Δήμαρχος.... Άκου μισό γκόλ!!!!

 
Ο Καραμπατζός έθεσε το θέμα της απρεπούς δημοσίευσης της κας.Καλαϊτζή , Γενικής Γραμματέως του Δήμου, σε βάρος όμορου δήμου και εν προκειμένω του Δήμου Βέροιας, Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν κατάλαβε σε τι συνίσταται το προσβλητικό της υπόθεσης, πράγμα απολύτως λογικό....Ο χρόνος ήταν περιορισμένος , φαντάζομαι σε κάποια στιγμή οι σύμβουλοί του θα του το εξηγήσουν...

 
Άριστη η εικόνα του κου Μπίλη Προκόπη, ο οποίος ζήτησε από τα θεσμικά πρόσωπα της πόλης , ανεξαρτήτως κομματικής επιλογής , τουλάχιστον να συνομιλούν συντονίζοντας τις ενέργειές τους όταν πρόκειται για επίλυση προβλήματος της πόλης.

  Σε ένα θέμα είχε δίκιο ο Δήμαρχος , στο ότι δεν είναι λογικό να ποινικοποιείται η θεσμική θέση ενός αυτοδιοικητικού προσώπου, να διώκεται δικαστικά, για υπόθεση που κληρονόμησε και επιχειρεί να την επιλύσει. Απολύτως λογικό. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να συμπληρώσει την διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου