Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Μια ξεχασμένη προσφορά σε συρτάρι από βραδίς ...
Ένα παρολίγον ξυλοφόρτωμα μελών επιτροπής..
Ένα κέρδος 1.000.000 ευρώ για την δημοτική επιχείρηση..
Μια διοίκηση που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου...
Ένας πρόεδρος που δεν κατάλαβε τίποτε...
Ένας διευθυντής που ακολουθούσε την πορεία του προέδρου...
Μια υπόθεση που ξεχάστηκε χωρίς να απολογηθεί κανείς...Κυκλοφορεί μια ιστορία απόπειρας "στησίματος" ενός διαγωνισμού , ιστορία για την οποία έχουν πληρέστερη άποψη οι "πρωταγωνιστές" εκείνης της περιόδου και από τους οποίους ζητάμε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ουσία των γεγονότων και να μας ενημερώσουν στην περίπτωση που συνέβησαν για τις ενέργειές τους φυσικά.

  Το γεγονός...
 Το σωτήριο έτος 2011 και συγκεκριμένα στις 27/9 η ΔΕΥΑΒ δημοπράτησε το έργο "Κατασκευή αποχέτευσης του οικισμού Μακροχωρίου Δήμου Αποστόλου Παύλου Νομού Ημαθίας". Οι προσφορές θα έπρεπε να κατατεθούν στο κτήριο του Δημαρχείου   Μακροχωρίου από τις 9 μέχρι τις 10.

   Στις 9.10 τα μέλη του συλλόγου εργοληπτών που "συνεδριάζουν" έξω από το Δημαρχείο, με την γνωστή σε όλους πλέον συζήτηση διευκόλυνσης-παραίτησης, έναντι της διαβεβαίωσης του τελικού ¨μειοδότη" για ποιοτικό έργο, καθότι αυτή είναι η βασική επιδίωξη και όχι τα όσα χυδαία κυκλοφορούν περί χρηματισμού για προκαθορισμένη προσφορά, ένας εξ αυτών ρωτά τον υπάλληλο πρωτοκόλλου εάν έχει κατατεθεί προσφορά. Η απάντηση σαφής και κατηγορηματική. Όχι.
  Στις 9.50 και επειδή ο γόνιμος και δημιουργικός τους διάλογος δεν μπορούσε να καταλήξει, τόσο το πάθος και αυτών για ανιδιοτελή προσφορά στο έθνος και την χειμαζόμενη οικονομία, επανέρχεται η ερώτηση περί υπάρχουσας προσφοράς και η απάντηση παραμένει η ίδια. Όχι.
  Στις 9.55 ερωτάται εκ νέου ο υπάλληλος πρωτοκόλλου και η απάντηση σταθερή .Όχι.
  Στις 9.57 μέλος της επιτροπής διαγωνισμού κατεβαίνει στο γραφείο πρωτοκόλλου έχοντας στα χέρια ένα φάκελο και επιστρέφει στο γραφείο που διεξαγόταν η δημοπρασία στις 10.00.
  Αμέσως μετά μέλος της επιτροπής, εκτελών χρέη κήρυκα, ανακοινώνει ότι κατατέθηκε προσφορά και η δημοπρασία έκλεισε.

  Τα παριστάμενα μέλη του συλλόγου εργοληπτών αντιδρούν δυναμικά, μετά βίας αποφεύγεται ο ξυλοδαρμός, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, απειλούν εκτός της απλής και συνήθους μεθόδου,με παρέμβαση εισαγγελέα.Η επιτροπή μετά τα επεισόδια φοβούμενη την παρέμβαση εισαγγελέα, τις εξηγήσεις, τον θόρυβο και τα συμπεράσματα που αβίαστα θα προέκυπταν, αποφασίζει να δεχθεί και τις υπόλοιπες προσφορές.

  Ανοίγουν οι προσφορές και αποκαλύπτεται ότι, η μοναδική προσφορά που "ξενύχτησε" σε κάποιο συρτάρι όλη τη νύχτα ήταν έκπτωσης 28% , ενώ η καλύτερη από τις υπόλοιπες έφτανε στο ύψος 48.15%!!!! Μια διαφορά 20.15%!!!! Αν το έργο υπολογιστεί στα 5.000.000, προέκυψε ένα κέρδος για την επιχείρηση 1.000.000 ευρώ τουλάχιστον !!!

 Ερωτήματα.
   Συνέβησαν τα περιστατικά όπως αναφέρονται;
   Ενημερώθηκε ο τότε Δήμαρχος και αν ναι σε ποιες ενέργειες προέβη;
  Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της επιχείρησης και αν ναι σε ποιες ενέργειες προέβη;
  Ενημερώθηκε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΒ  και αν ναι σε ποιες ενέργειες προέβη;
  Ποιο μέλος της επιτροπής μετέφερε τον "φάκελο της νύχτας" και με ποια ιδιότητα;
  Με δεδομένη την θέληση για διαφάνεια ,γιατί στην συνέντευξη τύπου που εδόθη λίγες μέρες μετά , δεν έγινε καμία αναφορά για το περιστατικό;
  Αν τότε δεν γνώριζε κάτι η διοίκηση , έμαθε μέρες έστω μετά και αν ναι τι έκανε;
  Ποιος ήταν πρόεδρος τότε;

  Φυσικά έπεται συνέχεια..Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας..
  

1 σχόλιο:

  1. Ψάξε λίγο και την μελέτη του πρώην Δήμου Αντιγονιδών, που τώρα την διαχειρίζεται ο Δήμος Αλεξάνδρειας, και θα βγάλεις όχι λαβράκι, αλλά κοπάδι από γοφάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή