Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016



Μα τόσο γελοίοι...



  
 Όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς Μάρτιο του 14 μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα, ο σημερινός πρωθυπουργός Τσίπρας έλεγε από τα Γιάννενα.


 «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική ...
που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες.Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους, έλεγε Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;».

 Τώρα που ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός δίνει το γνωστό επίδομα η ΝΔ δηλώνει δια του κ Βρούτση.

"Τα παιχνιδάκια του κ. Τσίπρα είναι πλέον γνωστά. Δεν μπορεί να κοροίδέψει κανέναν. Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του Τσίπρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει συνολική ευθύνη για τη χώρα και αν ο κ, Τσίπρας ρίχνει τη χώρα στα ζάρια, εμείς θα τον εμποδίσουμε. Γι αυτό σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και ευθύνη με τη θέση "παρών" στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τη στιγμή που ξέρουν όλοι οι συνταξιούχοι, ξέρει ο Ελληνικός λαός,ότι δεν είχαμε καμία διάθεση να  στερήσουμε αυτό-και με τον λάθος τρόπο που δίνεται προς τους συνταξιούχους. Αντίθετα,αναδείξαμε την ανευθυνότητα-για άλλη μια φορά-του κ. Τσίπρα και την προχειρότητα που κάνει τις κινήσεις του."

Τόσο γελοίοι αμφότεροι...



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου