Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Προπηλακισμός του Δημάρχου Βέροιας από την εκπρόσωπο των "Φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης" Κατερίνα Παπαγεωργίου.


Επεισοδιακά ξεκίνησε η εκδήλωση των φίλων μουσείου εκπαίδευσης "Χρίστος  Τσολάκης", που έγινε την Τετάρτη που πέρασε στην κεντρική βιβλιοθήκη Βέροιας.

 
Η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου των φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης , κα. Κατερίνα Παπαγεωργίου μίλησε με σκληρή γλώσσα για την ολιγωρία και τον διαχρονικό αρνητισμό της δημοτικής αρχής,...
τόσο στην συντήρηση των ευαίσθητων υλικών της συλλογής όσο και στην διάθεση αξιοπρεπούς χώρου παρουσίασης του πολύτιμου αυτού υλικού.
  Ο Δήμαρχος νιώθοντας προσβεβλημένος από την τοποθέτηση ζήτησε να παρέμβει και έδωσε την δική του "αλήθεια" για το θέμα. Μίλησε για φύλαξη των κομματιών της συλλογής και για κωλυσιεργία στην εύρεση χώρου με ευθύνη της πολιτείας και των αλλαγών σε θέσεις ευθύνης λόγω του πρόσφατου ανασχηματισμού.
  Οι έχοντες την ευθύνη της διοργάνωσης , εισηγητές και η σύζυγος του αείμνηστου Χρίστου Τσολάκη, προσπάθησαν να αποφορτίσουν το κλίμα, επιτυγχάνοντας μια επίπλαστη ηρεμία, όπως συνήθως συμβαίνει σε συνευρέσεις που οι μετέχοντες έχουν πάντοτε καλού κακού δεύτερες αν όχι και τρίτες σκέψεις.

  Σχόλια.

  Θεωρώ, επειδή ακριβώς οι μετέχοντες σε τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις, είναι κατά κανόνα υπέρ των στρογγυλεύσεων, ότι δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος για καθαρές φωνές και απόδοση ευθυνών. Κακή η επιλογή χώρου και χρόνου του Διοικητικού Συμβουλίου των φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης.

  Ατυχής ο τρόπος αντίδρασης του Δημάρχου. Αρχικά το θέμα της φύλαξης του υλικού, δεν αποτελεί λόγο επαίνου, αλλά στοιχειώδη ευθύνη.Επίσης, ήταν απρεπές το ότι αναφερόμενος στην καταγγέλλουσα χρησιμοποιούσε το "η κυρία που μίλησε πριν..". Ενημερώνω ,ότι η συγκεκριμένη κυρία, ατυχώς για τον Δήμαρχο, έχει μεταπτυχιακό, διδακτορικό, άριστη άσκηση καθηκόντων στον χώρο εργασίας, επιστημονική κατάρτιση υψηλού επιπέδου, είναι πολύ ψηλά για να αναφέρεται ως "η κυρία που μίλησε πριν...". Μην κάνει το λάθος να υποτιμά τους ανθρώπους του πνεύματος , επειδή τυγχάνει να είναι η επιλογή των πολιτών για την περίοδο αυτή. Η δική του  θέση είναι πρόσκαιρη, της κας Παπαγεωργίου συνεχής....Ο νοών νοείτω...Και η συγνώμη είναι δύναμη των πραγματικά ισχυρών....Εν κατακλείδι το περιεχόμενο της τοποθέτησης της κυρίας Παπαγεωργίου ήταν απολύτως ακριβές.

  Η σύζυγος του αείμνηστου Χρίστου Τσολάκη, με εμφανή την διάθεση να "γίνει η δουλειά της", επιχείρησε να εξευμενίσει τον Δήμαρχο, αναφερόμενη στην "εύγλωττη σιωπή του και στην σταθερή ματιά του..". Μειωτικό για το τιμώμενο πρόσωπο...

  Σε κάθε περίπτωση, ο ιδανικός χώρος για την εγκατάσταση του Μουσείου είναι το πρώην Δικαστικό Κτίριο της πλατείας Ωρολογίου, αν πραγματικά θέλουν να ξεφύγουν από τις πολλαπλές τοποθετήσεις συλλόγων , που προφανώς εκπροσωπούν περισσότερες ψήφους...Όλοι καταλαβαίνουμε την σημερινή λογική των επιλογών εγκατάστασης...Μιλάμε για την θεωρητικά εκφραζόμενη υπέρβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου