Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σκληρός αλλά εύστοχος ο Μαρκούλης.


Ψήφιση προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος 2017



Καταστροφική, χαρακτήρισε ο κ. Αντώνης Μαρκούλης, την πολιτική που εφαρμόζει η αιρετή διοίκηση του δήμου Βέροιας, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2017. 

Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27.11.2016, ο κ. Αντώνης Μαρκούλης άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των εσόδων, με πραγματικά στοιχεία..
 παρουσίασε την καθοδική τους πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, επισήμανε το γεγονός ότι ενώ υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διατήρηση των ανταποδοτικών τελών στο ίδιο ύψος, στον προϋπολογισμό του 2017 εμφανίζεται αδικαιολόγητη αύξηση των εσόδων αυτών σε σχέση με τα έτη 2015 και 2016. Διαφορές επίσης επισήμανε στα τακτικά έσοδα διατιθέμενα ή προοριζόμενα για επενδύσεις, αλλά και για τεχνικά έργα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρκούλης χαρακτήρισε αόριστο, εικονικό και ελλειμματικό τον εν λόγω προϋπολογισμό, αλλά και τους προηγούμενους που κατέθεσε προς ψήφιση η δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήδη στον  προϋπολογισμό του έτους 2016 μέχρι σήμερα επισυνέβησαν είκοσι (20) αναμορφώσεις, με πολλαπλάσιες τροποποιήσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του δήμου συντάσσονται με πρόχειρο τρόπο. 

Επεσήμανε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι φτωχό, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο άσχημο κλίμα που δημιούργησε η διαχείριση των κονδυλίων της δωρεάς της γέφυρας Κούσιου, λέγοντας ότι πλέον κανένας πολίτης δεν εμπιστεύεται το δήμο Βέροιας για να δωρίσει έστω και ένα ευρώ. Κλείνοντας, ο κ. Μαρκούλης καταλόγισε  στην αιρετή διοίκηση του δήμου διαχείριση των δημοτικών κονδυλίων με το χειρότερο δυνατό τρόπο ενώ την κάλεσε να εμφανίσει μελέτες και  προτάσεις με αναπτυξιακή προοπτική για το δήμο, διαφορετικά να  προβεί στο αυτονόητο, ζητώντας εμμέσως την παραίτηση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου