Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

Η ΘΕΑΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !

Φίλοι μου,
αφού η χώρα συνεχίζει ακόμη να κλαίει και να οδύρεται για την εκλογή του ΤΡΑΜΠάκουλα, πιστεύω ότι πρέπει λίγο να χαλαρώσουμε, για αυτό σας προτείνω να πάμε για τσίπρα να φουσκώσει η κοιλιά και να μυρίζουμε σκορδαλιά!
Δεν εννοώ βέβαια, να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά να πάμε για τσίπουρα και να σας "κάνω" σχόλια για τον ανασχηματισμό που έλαβε χώρα!...


Το πρώτο γενικό σχόλιο, που αφορά όλους τους ανασχηματισμούς-μετασχηματισμούς είναι ότι τα υπουργεία αλλάζουν, όπως εγώ αλλάζω τα σουβλατζίδικα.
Αφήνει κάποιος το ένα υπουργείο και πηγαίνει στο άλλο, όπως εγώ φεύγω από την πιτσαρία και πηγαίνω στο πατσατζίδικο!

Και μια και "ομιλούμε" για εδέσματα και μαγειρική, οφείλω να σας πληκτρολογήσω ότι κατά πάσα πιθανότητα το πιο αναγκαίο άτομο στην "νέα" κυβέρνηση θα αποδειχτεί ότι είναι η Θεανώ μας και τα γεμιστά της!
Αφού ο πρόεδρος Αλέξης είχε δηλώσει για τον νέο πλανητάρχη "να μη μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ", ο μόνος τρόπος για να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να υπάρξει λίγη αγάπη, στοργή και προδέρμ από το νέο πρόεδρο, είναι να συγκινηθεί από τα γεμιστά της Θεανώς και το μουσακά της!
Και τότε θα αποδειχτεί η ισχύ της ρήσης ότι κάθε κυβέρνηση έχει ανάγκη από τα γεμιστά της!

Όσον αφορά την "τεράστια αλλαγή" στο υπουργείο εργασίας, έφυγε το κόκκινο μαντήλι και ήρθε το μαντήλι το καλαματιανό (φέρε μου ένα μαντήλι να δέσω στο λαιμό και να πέσουμε όλοι μαζί στο γκρεμό)!
Για την ώρα επειδή ο μίστερ Κατρούγκαλος δήλωσε ότι το υπουργείο δόθηκε σε καλύτερα χέρια, εμείς θα αφιερώσουμε το σουξεδάκι σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου:
"αυτά τα χέρια είναι δικά σου
και τάχεις στείλει για να με δικάσουν
είναι μαχαίρια που' χουν το όνομά σου"!

Για τον μεγάλο "ηττημένο" της κυβέρνησης, τον κ. Φίλη, που δεν καταλάβανε το πόσο καλός καθηγητής ήταν και τι ωραίο μάθημα έκανε, και που διοικούσε με  τη "ψύχωση" του διαχωρισμού εκκλησίας & κράτους, αφιερώνουμε το:
"πάντοτε στο τετράδιο,
βαθμό έπαιρνα είκοσι,
και εάν στην κυβέρνηση πήρα μηδέν,
τα φταίει μία ψύχωση".

"Ο πιο καλός ο υπουργός
ήμουνα εγώ στο υπουργείο
και ο Αλέξης με έστειλε στο Μεταξουργείο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου