Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές...




  Στις 16 Νοέμβρη , στις 6 το απόγευμα,στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οι φίλοι του Μουσείου Εκπαίδευσης Βέροιας και ο σύλλογος αποφοίτων φιλοσοφικής σχολής ΑΠΘ "ο Φιλόλογος", διοργανώνουν εκδήλωση  για τον Δάσκαλο Χρίστο Τσολάκη..


  Τον Χρίστο Τσολάκη που ξεκίνησε την πνευματική του αναζήτηση και προσφορά συνάμα, από την Βέροια, συνέχισε σε Πανεπιστημιακό επίπεδο με το ίδιο πάθος, για να ολοκληρώσει τον κύκλο της αναζήτησης ως ένας διανοητής υψηλού διαμετρήματος, απίστευτης απλότητας. Αξίζει να αναφέρουμε  ότι τιμώντας  την πόλη της Βέροιας, ίδρυσε  το "Μουσείο Εκπαίδευσης".Τιμή που της πρέπει η "ανταπόδοση"...
  Στην εκδήλωση θα μιλήσουν.
   Ο πρόεδρος του "Φιλόλογου" Γιάννης Τζανής ,πρ. Σχολικός Σύμβουλος για τον Χρίστο Τσολάκη, τον παιδαγωγό, τον επιστήμονα με πάθος για τη γλώσσα, τον πρόεδρο με τα οράματα, τον άνθρωπο.

  Η Κάτια Κιλεσοπούλου, διδάκτωρ, ιστορικός της τέχνης, για τον Χρίστο Τσολάκη, τον δάσκαλο.
  Ο Κώστας Πλιάτκας τέλος μιλά για τον Χρίστο Τσολάκη όπως τον γνώρισε, σαν άνθρωπο, σαν επιστήμονα, σαν διανοητή.

16 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική βιβλιοθήκη της Βέροιας, Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές...Χρίστος Τσολάκης.

 
Σημείωμα του  "prasino-mili"
  Συντασσόμαστε απόλυτα με το "αίτημα" πολιτών της πόλης μας , να δοθεί στο Μουσείο Εκπαίδευσης ο χώρος που του ανήκει, ο χώρος που μετά βίας μπορεί να "χωρέσει" το έργο ενός διανοητή του διαμετρήματος του Χρίστου Τσολάκη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη ενός ανθρώπου πνευματικού , που τίμησε την πόλη μας με την ίδρυση ενός μουσείου, και ο χώρος αυτός είναι ,όπως αβίαστα προκύπτει κατά γενική ομολογία, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου