Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ!

Φίλοι μου,
ενώ ο "πόλεμος" στην πατρίδα μας συνεχίζεται για τον Φιντέλ, μακαρίτης πλέον, προσωπικά ανησυχώ, μήπως ο δικός μας ο Αλέξης,..
τη δει ότι είναι ο μόνος επαναστάτης στον πλανήτη και τότε προβλέπω όλη η γη να σείεται όχι από σεισμό, αλλά από πεντοζάλι!
Για την ώρα πάντως ας επικεντρωθούμε στα νέα καθήκοντα της κυβέρνησής μας, τα διατροφορολογικά (νέος ορισμός δικός μου! Φορολογικά έσοδα μέσω διατροφής!)

Με τις νέες αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, για να χτυπηθεί το κεφάλαιο ή το κεφάλι μας το κλούβιο, οι λαοπρόβλητοι κυβερνώντες αποφασίσανε ότι δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, να βγαίνεις για καφέ, αλλά να τρως γεμιστά, εννοείται με ρύζι και όχι κιμά!
Εκτός εάν βρεθούν μοσχάρια διαθέσιμα!
Για αυτό σας πληκτρολογώ φίλοι μου, ότι έχουμε κυβέρνηση διατροφολόγο.
Με ένα μνημονιάκι ακόμα θα μας κάνει όλους μοντέλα.
Μέχρι και σε καλλιστεία με βλέπω να πηγαίνω!

Σε αυτό το σημείο πάντως, να τονίσω ότι για μία ακόμη φορά, η κυβέρνησή μας, μου δημιούργησε οικογενειακό πρόβλημα.
Μόλις είχα διαβάσει τις δηλώσεις βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ: «προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε» και ασυναίσθητα για αντίδραση περισσότερο, άρχισα να τραγουδώ Κελεκίδου και "σε βγάζω άκυρο".
Μόλις το έτερο ήμισυ με άκουσε να λέω:
" Θα βγαίνω, θα πίνω, δεκάρα πια δε δίνω
Θα νοιάζομαι για μένα και πρόβλημα κανένα
Αργά θα γυρνάω και πια δε θα πονάω
Θα νοιάζομαι για μένα και πρόβλημα κανένα",

πάλι έξω από την οικία του ο χοντρούλης.
Μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, ξημερώσαμε!
Παρόλα αυτά πάντως, επειδή σας αγαπώ (τους κυβερνώντες εννοώ!) και Μαρία Αλιφέρη, θα συνεχίσω με συμβουλές εξεύρεσης χρημάτων.

Κύριοι της κυβέρνησης, αφού μιλάμε για φαγητά και ποτά, σας εφιστώ … τη σκέψη σας στην αύξηση του ΦΠΑ.
Δεν είναι δυνατόν να κάθομαι στο τραπέζι να παραγγέλνω τη σουβλακάρα μου, να μου τη σερβίρει ένας εύσωμος κύριος με τιράντες και σώβρακο με ρίγες και να πληρώσω τον ίδιο ΦΠΑ με το διπλανό μαγαζί που σερβίρει τη μπιφτεκάρα ένα μελανούρι, με γαλάζια μάτια, και κολάν!

Άλλη περίπτωση. Παραγγέλνω από το σπίτι, όταν δεν με έχουν πετάξει όξω, και έρχεται το ντελίβερι με καγιέν ή γάιδαρο, υπάρχουν σε αφθονία και τα δύο!
Είναι σωστό και πρέπον ο ΦΠΑ να είναι ο ίδιος, τη στιγμή μάλιστα που ο γάιδαρος κουβαλά και την ταμειακή!



1 σχόλιο: