Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Στον κόσμο της Σοφίας...
Το μεγάλο λάθος του Παναγιώτη Γκυρίνη..

Γράφει ο Νίκος ΛιολιόπουλοςΕίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς το μέγεθος της κατρακύλας του Παναγιώτη Γκυρινη. Πριν καν φτάσει στα μισά της θητείας του φαίνεται να έχει ανοίξει πολύ περισσότερα μέτωπα από όσα μπορεί να κλείσει. Η κοινωνία της Αλεξανδρείας βράζει, οι αντιδράσεις πληθαίνουν κάτι που ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται όσο θετικοί και αν ήταν απέναντι του.

 Η δημοτική του ομάδα έπαψε από καιρού να είναι ενιαία και αρραγής, ίσως δεν ήταν ποτέ, και τα στόματα καθημερινά ανοίγουν Με τις ψυχραιμότερες αναλύσεις αρκούν τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού στον δήμαρχο για  να μετρήσει τους συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο που δεν τον αμφισβητούν...

Η αδυναμία του δήμαρχου ήταν λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας όταν τον ψηφίζαμε, δεν είχαμε αυταπάτες. Ο Παναγιώτης Γκυρινης δεν είχε κάποια ιδιαίτερη εμπειρία στην διοίκηση, ενώ το βιογραφικό του ήταν τόσο ανύπαρκτο που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Λίγα χρόνια αντιδήμαρχος σε κάποιον πρώην μικρό δήμο και μια διοίκηση ενός πολύ μικρού-στα όρια της παρέας-αγροτικού συνεταιρισμού, τίποτε άλλο, ενώ οι γραμματικές του γνώσεις μάλλον είναι ανύπαρκτες. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να πείσει πρώτα από όλα τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητας του(Αλεξόπουλο Χαλκίδιδες, παρέα της Χαλκηδόνας) και μετά τον κόσμο. Τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του στον τομέα της επικοινωνίας , το μειλίχιο του χαρακτήρα του που τον κάνει αμέσως συμπαθή και η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια σε συνδυασμό με την απίστευτη ένδυα του τόπου σε προσωπικό πολιτικό καθώς και την ανυπαρξία αντίπαλων, του έδωσαν μια μεγάλη νίκη στης, και όλα έδειχναν πως εύκολα εξασφάλιζε την πολίτικη του επιβίωση για πέραν της μιας πενταετίας, κάτι που πλέον φαντάζει όνειρο θερινής νύχτας παρέας θαμώνων στον πεζόδρομο της πόλης.

 Δεν είναι σκοπός του άρθρου να απορυθμίσει και να  αναλύσει εκτεταμένα τους λόγους της κατάρρευσης αυτής, θα σταθούμε όμως σε αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι η κομβικό σημείο στην αρνητική εξέλιξη της θητείας του, την πρόσληψη της Σοφίας Κωταίδου ως συνεργάτη κατά πρώτο λόγο και την προαγωγή του Νίκου Γιαννάκη κατά δεύτερο.

Τη στιγμή αυτή που γράφεται αυτό το άρθρο δίνεται η εικόνα που οι δυο αυτοί συνεργάτες του κάνουν απόλυτο κουμάντο στον δήμο. Η παρουσία του Νίκου Γιαννάκη στο πλευρό του στον απολογισμό αλλά και η επίθεση της ειδικής συνεργάτου σε μερίδα του τύπου και σε δημοτικούς συμβούλους υπό την πλήρη κάλυψη του δήμαρχου είναι ενδεικτικά αλλά όχι τα μονά στοιχειά. Οι παροικούντες του δημαρχιακού μεγάρου γνωρίζουν.


 Πως έφτασε όμως σε αυτή την αυτοκαταστροφική επιλογή ο δήμαρχος;

Όλα ξεκίνησαν από το μεγάλο του λάθος να αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι του 2014 πριν αναλάβει επίσημα το δήμο, δεν διάλεξε έγκαιρα τους συνεργάτες του που θα δούλευαν ώστε όταν θα αναλάμβανε να έβρισκε μια οργάνωση στη οποία θα μπορούσε να στηριχτεί. Στην συνέχεια τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Πριν καλά καλά αναλάβει είχε απομακρύνει από γύρω του ανθρώπους που γνώριζαν από διοίκηση. Οι έμπειροι Αλεξόπουλος, Χαλκίδης Μαυρακάκης Τασιόπουλος, απ έξαρχης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απομακρύνθηκαν, ενώ νεοτέρα στελέχη που γνωρίζουν από λειτουργία ήταν διακριτικά απόντες (Ναλμπμάντης Μπρουσκελης) υιοθετώντας μια δική τους πολιτική ατζέντα. Η ερημιά αυτή σε συνδυασμό με την φοβικότητα του δήμαρχου, η αδυναμία του να ξανοιχθεί, να αποταθεί σε συνεργάτες του καθώς και ο φόβος του να προσλάβει γενικό γραμματέα στον Δήμο, τον οδήγησαν σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Ο νέος δήμαρχος είχε ήδη μείνει μόνος, τρομαγμένος και φοβούμενος τους πάντες, συνεργάτες, τύπο, φίλους. Ο δήμος από νωρίς έδειχνε σημάδια διάλυσης.

 Και  τότε ο δήμαρχος έκανε το λάθος που δεν έπρεπε να κάνει. Αποτάθηκε  στους μοναδικούς στην ουσία που έβρισκε δίπλα του, που ήξεραν από διοίκηση δήμου και είχαν την ανάλογη εμπειρία,

 Η Σοφία Κωταίδου χρόνια ειδική συνεργάτης δημάρχων και ο Νίκος Γιαννάκης που για τους γνωρίζοντες στη Μελική ήταν όλος ο τότε δήμος Μελίκης. Ένας δήμος έμβλημα τσαπατσουλιάς, κακής διαχείρισης, αδιαφάνειας που απασχολεί σήμερα πολύπλευρα τις ελεγκτικές αρχές, ονομαζόμενος και ως ο μεγάλος ασθενής. Η κίνηση αυτή του δήμαρχου φαινομενικά ήταν έξυπνη, αγνόησε όμως έναν βασικό στοιχείο, ότι και οι δυο αυτοί συνεργάτες τού ήταν  ήδη ταυτισμένοι με το παλιό, αυτό που έπρεπε να αλλάξει αυτό που στην ουσία οι πολίτες επέλεξαν την παράταξη του να το αλλάξει. Ξαφνικά στα μάτια πολλών φάνηκε σαν να βγαίνουν από τις ντουλάπες σκελετοί του πρόσφατου παρελθόντος, πρώην δήμαρχοι χωρίς καν ισολογισμούς, πρώην δημοτικοί εργολάβοι, πρώην καταστάσεις και συμπεριφορές που πλήγωσαν βαθειά όλους όσους αποφάσισαν να συνταχτούν το 2014 με την Ωρα Ευθύνης


Τώρα έμεινε σχεδόν μονός με αυτούς τους δυο, ενώ όπως όλα δείχνουν ο πανικός του θα τον οδηγήσει να κάνει νέα λάθη όπως η πρόσληψη γραμματέα από το ίδιο καλάθι και έκδοση εφημερίδας επιλογή που θα εξοργήσει πολύ κόσμο που τον στήριξε και ενδεχομένως τον στηρίζει ακόμα.

Μπορεί άραγε ο δήμαρχος να βγει από το τέλμα αυτό στο όποιο με προσωπική του ευθηνή έχει περιέλθει πριν η κατάσταση γίνει ακόμη χειρότερη;

Ο χρόνος που απομένει στην διοίκηση του δήμου δεν είναι λίγος για τον Παναγιώτη Γκυρίνη να ανατρέψει την κατάσταση. Αν αναλογιστεί τα λάθη του, αν πάψει να φοβάται ακόμη και τον ίσκιο του και αποφασίσει να εμπιστευτεί άξιους ανθρώπους περά από τον κλειστό κύκλο του, ανθρώπους που μοιάζει να τους αγνοεί ως σήμερα, αν μπορέσει να ανοιχτεί στο νέο δημιουργικό κομμάτι της πόλης, θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή.

Ο κόσμος του Ρουμλουκιού  δεν το έχει ακόμη απορρίψει τελείως. Μπορεί και πρέπει να προσπαθήσει να τον ξανακερδίσει.19 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Εσείς κύριε Μόχλα, μήπως... "καρφώνεστε";
   Κάποτε είσαστε περισσότερο... "τεχνίτης".
   Βιρτουόζος θα έλεγα.
   Τώρα, προς τι, τόση προχειρότης ;
   Γεράματα ;
   ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Aρχοντορεμπέτικη προσέγγιση και αντίστοιχη αξιολόγηση.
   Ότι πείτε αγαπητέ, ότι πείτε.

   Διαγραφή
 2. Μη βιαζεσαι Χάρη Μοχλα . Στο επόμενο άρθρο θα γράψω για τη νέα πρόσληψη στον χώρο του τύπου αυτή τη φορα. Προβλέπονται μεγαλες,,ανταρσιες στην δημοτική ομάδα! ( Ν.Λ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μην ξεχάσεις να πάρεις φόρα και να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες.

   Διαγραφή
 3. ΑΝ "ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ"
  ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Η "ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ" ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ?
  ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕΣ??? ΑΠΟ ΠΟΥ? ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ?
  ΡΕ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ? ΛΗΓΜΕΝΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α) Δεν ειναι και τοσο νεοι οι εν λογω, εχουν πολλα χρονια στα ποστα τους.
   Β) η παρεα της Χαλκηδονας αποτελειται κυριως απο σαρανταρηδες και μαλιστα καθολου απαρχεωμενων αποψεων σας διαβεβαιω, μονο οι κυανοκρανοι ηταν γηραιοι.
   Γ)Πολλοι δημοτικοι συμβουλοι-ολοι θα ελεγα πριν ελαχιστων, εχουν πει κατ ιδιαν στον δημαρχο περιπου τα ιδια με αυτα που γραφω στο αρθρο αλλα και για το επομενο λαθος που θα ειναι το καταδικαστικο, η εκδοση εφημεριδας.

   Δ) Οταν σας γνωρισω προσωπικα θα σας πω τι παιρνω και σαας διαβεβαιω κοιταζω παντα τις ημερομηνιες ληξης.

   Διαγραφή
 4. Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.
  Τάδε έφη ο Αϊνστάιν ..
  Το αρθρίδιο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δημόσιο λόγο, διότι πολύ απλά δεν τεκμηρίωνεται και δεν εξηγείται τίποτα. Παρατίθενται απλώς οι ατακτες σκέψεις κάποιου κατά φαντασία αρθρογραφου. Προτιμότερο θα ήταν να ασχοληθείς με τα χωραφιά σου και να αφήσεις τη συγγραφή των άρθρων σε αυτούς που ξέρουν κσι ορθογραφία και σύνταξη σωστή !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή αυτός ο ιδιότυπος ρατσισμός της "ορθογραφίας" είναι πλέον ενοχλητικός, σου υπενθυμίζω ότι το ορθό στο δικό σου κείμενο είναι "τα χωράφια" και όχι το "χωραφιά"....Και οι Θεοί ενίοτε κάνουν λάθη...

   Διαγραφή
 5. Δεν θα απαντησω σε αυτο το υφος, για την ωρα τουλαχιστων Αν σας γνωρισω προσωπικα θα σας παραδωσω μια μεγαλη λιστα συμπολιτων μου που με συνεχαρησαν προσωπικα για το αρθρο μου ακομη και καποιοι που εχουν και διαφωνιες σε καποια απο οσα γραφω.
  Θα σας παρακαλουσα ομως να μου υποδειξετε τα λαθη στα οποια αναφερεστε για να διορθωθω απο το αμεσως επομενο κιολας αρθρο που θα ειναι πολυ πιο επικαιρο και τσουχτερο σας υποσχομαι. Το μονο λαθος που θα βρειτε ειναι οτι γραφω το Κωταιδου χωρις διαλυτικα, λογω ενος προβληματος στο πληκτρολογιο.

  Αντιθετα εσεις μεσα σε μια παραγραφο κανατε κραυγαλεα λαθη που δειχνουν αν μη τι αλλο ημιμαθεια.
  Πρωτο και σπουδαιοτερο βαλατε στο στομα του Αινσταιν μια φραση που δεν ειπε ποτε !

  Δευτερον μαλλον εχετε καποιο προβλημα ισορροπιας αφου στην ιδια προταση με χαρακτηριζετε δημοσιογραφο που φυσικα δεν ειμαι, αλλα με στελνετε και στα χωραφια μου.
  Επισης δειχτετε,θα μου επιτρεψετε και εναν αρρωστημενο ελιτισμο. Δεν ειναι τα αρθρα μονο για οσους γνωριζουν απταιστα συντακτικο και οιρθογραφια, αν ηταν ετσι μαλλον κανεις δεν θα επρεπε να αρθρογραφει στην περιοχη, αντε ενας δυο το πολυ.

  Αυτα για τηων ωρα, επιφυλλασομαι για το υφος της επομενης απαντησης μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΝΔΕΊΑ και όχι ενδυα
  ΕΥΘΎΝΗ καί όχι ευθηνη
  ΑΠΌΤΑΝΘΕΙ και όχι αποταθει
  ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΩΝ και όχι απαρχεομενων
  ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΙ και όχι να απορυθμισε

  Μάλλον Λιολιοπουλέ ΕΣΥ έχεις από ρυθμιστεί τελείως και γράφεις ο,τι σου κατεβει στο κεφάλι.
  Επίσης, έγραψα πώς είσαι κατά φαντασίαν αρθρογράφος (όχι δημοσιογραφος). Για να γίνεις δημοσιογράφος πρέπει να σπουδασεις ξέρεις σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή. Οπότε καλό για τον τόπο μας θα είναι να παραμείνεις στα χωράφια σου (χωρίς να θέλω βεβαίως να θίξω το επάγγελμα του αγρότη ) .
  Εσύ όμως το θίγεις με το πιο υποτιμητικό τρόπο. ..προφανώς δεν κατανοείς πώς υποβιβαζεις και τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο.
  Τέλος, οι άνθρωποι που σε συνεχάρησαν ήταν του ίδιου μορφωτικου επιπέδου με σένα ή αποσκοπούν ως χαλίφηδες να πάρουν τη θέση του Χαλίφη.
  Αυτά. ...αααα έχεις κι άλλα λάθη. ..αλλά κουραστηκα να τα ΑΠΑΡΙΘΜΩ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α) Αννδεν μπορείς να διακρίνεις τα λαθη ορθογραφίας απο πληκτρολόγησης , όπως το ευθύνη που γράφτηκε ευθηνή δεν μπορω να σε βοηθήσω
   Β. πρέπει να εισαι λιγο ασχετος με την ελληνική αν διορθώσεις τον αποταθεί γέννα το αποτανθειτε. Τι λιγο ...πολυ!
   Γ) το αρχικό σου σχόλιο ηταν διαφορετικό. Το διορθωσες
   Δ) Απο που προκύπτει οτι για να γινειςνδημοσιογραοςπρεει να τελειωσεις ανώτερη σχολή. Το 95% των δημοσιογράφων δεν την έχουν τελειώσει
   Ε. Δεν πρόκειται να επανερθω αν δεν αποκαλύψεις το ονομα σου.

   Διαγραφή
  2. Α) Αννδεν μπορείς να διακρίνεις τα λαθη ορθογραφίας απο πληκτρολόγησης , όπως το ευθύνη που γράφτηκε ευθηνή δεν μπορω να σε βοηθήσω
   Β. πρέπει να εισαι λιγο ασχετος με την ελληνική αν διορθώσεις τον αποταθεί γέννα το αποτανθειτε. Τι λιγο ...πολυ!
   Γ) το αρχικό σου σχόλιο ηταν διαφορετικό. Το διορθωσες
   Δ) Απο που προκύπτει οτι για να γινειςνδημοσιογραοςπρεει να τελειωσεις ανώτερη σχολή. Το 95% των δημοσιογράφων δεν την έχουν τελειώσει
   Ε. Δεν πρόκειται να επανερθω αν δεν αποκαλύψεις το ονομα σου.

   Διαγραφή
 7. Δεν πιστεύω ότι κανένας δεν δίνει σημασία στα ορθογραφικα λάθη που έχουν γίνει, που είμαι σίγουρος οτι έγιναν πάνω στην ροή του κειμένου στον υπολογιστή. Μάλλον προσπαθείτε να από προσανατολισετε τους αναγνώστες απο την ουσία και τα λεγόμενα του κειμένου, που είναι πολύ πιο σοβαρά. Και σας πληροφορω οτι και εγώ θα συγχαρώ τον κο Λιολιοπουλο, έχοντας 2 πτυχία και 2 μεταπτυχιακά. Μάλλον εσείς είστε "άλλου" επιπέδο κλάσης ανώτερης! Αλλά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται από το μορφωτικό επίπεδο αλλά απο την "παιδεία" που έχουν . Κάτι που εσείς δεν το έχετε, αφού δεν σεβεστε την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και προσβαλλετε τους ανθρώπους που έτυχε να μην σπούδασαν για οποιοδήποτε λογο που μπορεί να ηταν οικονομικοί, υγειας ακόμη και κάποιου θανάτου που βίωσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Διάβασα το άρθρο του κ Λιολιόπουλου μέρες πριν. Είπα να μην σχολιάσω αμέσως και περίμενα τις αντιδράσεις των αναγνωστών. Από τα σχόλια διάβασα για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο γνώσεις και ευγένειας που έχουμε να αντιπαραθέσουμε όταν κάτι που γράφεται μας ενοχλεί. Εγώ θα συγχαρώ τον κ Λιολιόπουλο για το κείμενο που έγραψε, και τον κ Καφτεράνη που το ανάρτησε. Βλέπεται ορισμένοι δήθεν δημοσιογράφοι λιβανίζουν τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή, και τα βλέπουν όλα όμορφα και ωραία. Ερώτηση λοιπόν γιατί? Είναι πολλά τα λεφτά Άρη έλεγε ο αείμνηστος Καλογήρου . Στην ουσία λοιπόν του θέματος. Αυτά που περιγράφει ο κ Λιολιόπουλος για τον Δήμαρχο και τον τρόπο που διήκει είναι πολύ λίγα με όσα στη πραγματικότητα συμβαίνουν. Η αυλή του Δημάρχου είναι αχαλίνωτη. Ο Δήμαρχος είναι στο δικό του κόσμο μεταξύ του μεζέ-μεζέ και του τροκαντερού. Ανήμπορος και άσχετος ο Γκυρίνης εκδικείται τους υπαλλήλους – συνεργάτες του καλώντας τους σε απολογίες για ψήλου πήδημα νομίζοντας πως έτσι θα τους κάμψη και θα τους επιβληθεί. Σέρνει τους υπαλλήλους στα δικαστήρια για επίδομα που δικαιούνται και που το χορηγεί μόνο σε εκείνους που θέλει αυτός και η αυλή του. Κουκουλώνει ότι παράνομο υπήρχε επί Δημητριάδη, αποβλέποντας στις μεταγραφές συμβούλων του. Αλήθεια αυτά δεν τα βλέπουν, δεν τα ακούνε οι δήθεν δημοσιογράφοι που καθημερινά γυροφέρνουν στο Δημαρχείο? Όμως ευθύνη έχουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι τις παράταξης του Δημάρχου. Άνθρωποι με κύρος επιστήμονες, δημόσιοι υπάλληλοι , οικογενειάρχες, καταρρακώνονται και προσβάλλονται από έναν παντελώς άσχετο Δήμαρχο και μάλιστα δημόσια. Τελευταίο παράδειγμα ο Στέφανος Δελιόπουλος που αφού τον έλουσε δημόσια σε γνωστό ουζερί τις Πόλης μας , μόλις του πέταξε κατάμουτρα την παραίτηση του, έτρεχε βάζοντας λιτούς και δεμένους να τον μεταπείσουν. Η δημοτική ομάδα είναι κατασπαραγμένη. Η διάλυση είναι θέμα χρόνου. Δεν το γλυτώνει ούτε η υπό έκδοση εφημερίδα, ούτε η αυλή του, ούτε τα δήθεν δημοσιογραφικά τσιράκια του. Ο κατήφορος δεν έχει γυρισμό. Και όποιος γουστάρει σε δημόσια αντιπαράθεση ας το δηλώσει. Ο γράφων είναι στη διάθεση. Αλλά ας γνωρίζει εκ των προτέρων εκεί θα μιλήσουμε με στοιχεία και ονοματεπώνυμα. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα. Ευχαριστώ για την φιλιξενία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρε Γκυριναίοι πλάκα μας κάνετε;
  Ο Λιολιόπουλος έγραψε για κάποια θέματα πολιτικής ανορθογραφίας του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κι εσείς ανιχνεύετε την γραμματική ορθογραφία του;
  Μάλλον σας ενόχλησε ιδιαίτερα το περιεχόμενο των αναφορών του, αλλιώς δεν εξηγείται, αυτή ταραχή σας.
  Επί της ουσίας όμως, θα μας πείτε πράμα;

  Και κάτι ακόμη: Κύριε Γκυρίνη, εξ όσων γνωρίζω, είστε εντελώς άσχετος απο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδίκτυο, social media κλπ Προφανώς κάποιοι σας διαβάζουν τα γραφόμενα ή σας μεταφέρουν τα δημοσιεύματα. Δεν είναι κακό.
  Είναι όμως πολύ κακό, να επιτρέπετε και να δίνετε "αέρα", σε όλους αυτούς που σπεύδουν να σφουγγίσουν τον ιδρώτα του εκνευρισμού σας, γράφοντας βλακείες και να επιτίθενται με τέτοιο τρόπο, σε έναν αρθρογράφο γνώμης. Είναι πολύ κακό, κύριε Δήμαρχε.
  Μην είστε έρμαιο. Μη το κάνετε.
  Ο ίδιος ο Λιολιόπουλος, πιστεύει ότι -ακόμη και τώρα- μπορείτε να κάνετε στροφή και να αλλάξετε το κλίμα. Διαβάστε σωστά το κείμενό του.
  Μην το περιορίζετε μόνο στον τίτλο, στη... "Σοφία" ή (ενδεχομένως) μη σας το περιορίζει μόνο μια Σοφία.
  Άλλη σοφία χρειάζεστε κύριε Δήμαρχε.
  Διαβάστε καλά το κείμενο του Λιολιόπουλου, δείτε το ανοιχτά, ευρύτερα και μη αδικείτε την προσωπική κρίση σας.
  Βρες τον αρχικό βηματισμό σου, ρε Γκυρίνη.
  Είναι δυνατόν να σε έχουν εγκλωβίσει, σε τέτοιο βαθμό;
  Δήμαρχος είσαι, δεν είσαι... σπόνσορας !!!
  Με όλο το σεβασμό
  ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστω. Ο Τιτλος που ειχα δωσει αρχικα στο κείμενο είναι ο Με τη Σοφία αλλά χωρις καθόλου Σοφία! Ταίριαζε καλυτερα! (Ν.Λ.)

   Διαγραφή
 10. Επιτέλους κάποιος αποτυπωνει την πραγματικότητα. Ο Γκυρινης έχει πέσει στην παγίδα των δύο, που τον χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν την μισαλλοδοξία τους . Το κλίμα στο δημαρχείο είναι πρωτόγνωρο. Απειλές , ΕΔΕ κλήσεις σε απολογίες , και πλήρη κουμάντο από τους δύο και τους ευνοούμενους φίλους του. Κατρακύλα και κατάντια πραγματικά. Αλλά όπως λέει ο λαός , ρόδα είναι και γυρίζει.... Κρίμα γιατί πιστέψαμε στον Γκυρίνη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή