Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016




Το ήθελε το χαστούκι της η κυβέρνηση...



Ο διαρκής εξυπνακισμός ενός υπουργού, ο προκλητικός προσδιορισμός  δικαστικής απόφασης  του πρωθυπουργού, η φημολογούμενη απόπειρα εκβίασης δικαστικού λειτουργού και τα εξόφθαλμα ψέμματα συνοδευόμενα από ανοησίες μη δυνάμενες να εξαπατήσουν ούτε μικρό παιδί, έφεραν τα αποτελέσματά τους. Ένα ηχηρό χαστούκι από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

  Ο αριθμός των αδειών προσδιορίστηκε στις τέσσερις, για να είναι βιώσιμες ως επιχειρήσεις!!!...


  Πρωτοφανές σε οικονομία της αγοράς να  απαγορεύει η πολιτεία να επενδύσει πολίτης τα χρήματά του, επειδή "αυτή" εκτιμά ότι η επιχείρηση είναι μη βιώσιμη. Στην περίπτωση αυτή ο οιοσδήποτε επενδυτής θα έπρεπε πριν προχωρήσει στην επένδυση, να αναθέσει στην πολιτεία να του πει αν είναι βιώσιμη η επένδυση, άλλως να αποσύρει την πρόταση!!! Μιλάμε για φαινόμενα γελοιότητας, την ώρα που η χώρα εκλιπαρεί για μια επένδυση και δεν την έχει.

  Με τον μικρό αριθμό αδειών σπάει η διαπλοκή(ισχυρίστηκε η κυβέρνηση )και ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο δημιουργείται με στοιχεία καθαρότητας και διαφάνειας. 

Ποιο θα ήταν το νέο "υγιές" τοπίο....
Αλαφούζος του ΣΚΑΙ,αρχιερέας της διαπλοκής  κατά την κυβέρνηση. 
Κυριακού, στυλοβάτης του παλαιού διεφθαρμένου μιντιακού συστήματος. 



Καλογρίτσας, εργολάβος δημοσίων έργων, αχυράνθρωπος που έχασε  το προσωπείο σε χρόνο μηδέν γελοιοποιώντας πρόσωπα, δηλώσεις και επιλογές.
 Μαρινάκης, ο μόνος ίσως που θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση πάταξης της διαφθοράς(!!!), αν δεν είχε δικαστικές περιπέτειες εν εξελίξει και δεν καταγγελλόταν ως "βαρώνος" από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. 
 Τραγωδία...

Ίσως η απόφαση του ΣτΕ να είναι τελικά λύτρωση για την κυβέρνηση, που της δίνεται η ευκαιρία να αλλάξει ριζικά έναν νόμο, στον μόνο χώρο που μπορεί πλέον να δείξει ότι κάτι προσέφερε....
Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

  Σε ότι αφορά τους λοιπούς, επί είκοσι και πλέον χρόνια έδιναν προνομιακά δωρεάν τις συχνότητες και σήμερα κάνουν πως δεν θυμούνται και μιλούν για συνταγματικότητες και τα συναφή. Το λιγότερο πρέπει να σιωπούν, αν όχι να βγάλουν τον σκασμό, που αποδίδει καλύτερα το δέον γενέσθαι.

  Η λύση απλή για τους κυβερνώντες, που δήθεν απορούν για την εξέλιξη. Δεκαπέντε άδειες και πλέον, ορισμένο το ποσό εξ αρχής, σαφείς οι όροι (αριθμός εργαζομένων, δικαιώματα, μισθοί , ασφαλιστικές εισφορές, ποιότητα προγραμμάτων), στην πρώτη παραβίαση όρου τρίμηνη αφαίρεση άδειας, στην δεύτερη οριστική. Απλά, καθαρά, πραγματικά αριστερά. Εφαρμογή πολιτικής που να αγγίζει και να καλύπτει τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, όπως είναι το διαχρονικό χρέος της πραγματικής αριστεράς και ας επιχειρεί ο "πληρωμένος δημοσιογράφος" να παραποιήσει την αλήθεια....
  Όμως, μια λεπτομέρεια, πρέπει να ασκήσεις αριστερή πολιτική, όχι μνημόνια .... 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου